Followers

Saturday, October 30, 2010

Barakallah...

Salam barakah dan tahniah buat AJK 3N Nisa` Wangsa Maju, Normaziah Bt Che Ismail dan suaminya, Mohd Syazwan bin Murad dan juga mantan AJK UPK iaitu Haniza bt Kamyon dan suaminya Mohd Faizal bin Mohd Yassin.

Doa Buat Pengantin :
“Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikan”

Kami Nisa`Wangsa Maju mendoakan semoga kedua-dua pasangan ini dirahmati Allah SWT dan seterusnya sentiasa mendapat keberkatan hidup dari Allah SWT.Ke arah membina sebuah keluarga sakinah, mawaddah wa rahmah...Insyaallah.

Semoga terus istiqamah bersama perjuangan Islam dan jangan lupakan Nisa` Wangsa Maju =)

Perkongsian berharga buat kedua-dua pengantin dan juga hadiah istimewa buat sahabat-sahabat yang bakal mendirikan masjid, bacalah dengan penuh penghayatan.Moga redha Allah sentiasa mengiringi kalian.....

Wasiat Ummamah pada puterinya yang bakal mendirikan baitul muslim dengan jejaka pilihan hatinya iaitu Al-Harith bin Amru..

"wahai puteriku! ada sepuluh perkara yang ingin kuberikan pedoman kepadamu dan sebagai panduan untukmu dalam kehidupan berumahtangga...."

1. Jalinkan hubungan suamimu dengan petuh ketaatan. Perhatikan kesukaanya dan jangan sampai dia melihat sesuatu yang buruk darimu atau tercium sesuatu yang kurang enak darimu...

2. Sentiasalah membanggakan suamimu kerana ini akan membuatkan dirinya kasih kepadamu.

3. Benarkanlah kata-katanya dan pendapatnya serta sikapnya selagi tidak melanggar dengan syariat yang ditetapkan ALLAH nescaya dia akan bersikap lembut kepadamu kembali.

4. Uruskanlah rumahtanggamu dengan penuh bertanggungjawab, baik dan sempurna.

5. Sentiasalah memelihara diri, keluarga dan kehormatan suamimu.

6. Simpanlah segala rahsianya dengan baik, jangan sekali bantah segala suruhannya kerana itu akan melukakan hatinya.

7. Jagalah waktu makan dan waktu istirehat suamimu dengan sebaiknya, Kerana perut yang lapar akan membuatkan darah suamimu cepat naik dantidur yang tidak mencukupi akan menimbulkan keletihan.

8. Jika dia sedang bergembira, janganlah kamu menunjukkan kesedihanmu dihadapannya..kamu mesti mengikut segala kehendak hati suamimu.

9. Hiasilah dirimu dengan baik agar dia gembira melihatmu.

10. Jadikanlah dirimu itu sebagai pembantu kepadanya, nescaya dia akan menjadi penolong pula buat dirimu

0 comments: